måndag 16 maj 2011

Helgen bjöd på lite regn men även ett underbart glädjande betessläpp

Ja och oj så härligt hästarna tyckte att det var! Ebba har varit på en promenad på söndagen bara men fredag, lördag undemanding time, lördag fick hon komma utanför grinden och äta lite goda mineraler, morötter och äpple för att sedan gå in igen i hagen till sin suktande väntade livslånga bästa kompis Felicia 21 år. De mer ungdomliga och virila hästarna släpptes i den jättestora sommarhagen, lyckliga så det förslog. Medans tanterna, Ebba 23 år, Felicia 21 år och Basilika 29 år fick nöja sig att sällskapa med varandra på andra sidan staketet, även de har en stor hage så inte fy skam. Mindo en av valackerna på gården vill dock inget hellre än att få gå in till de andra, dvs tanterna. Han står vid staketet och hänger eller så springer han av och an så fort han inte ser dem. Han vill ha koll på brudarna. Nu får han hålla tillgodo med lilla Finesse som bara är 3 år. Här kommer lite bilder. En härlig helg!


4 kommentarer:

 1. mysiga bilder. ebba ser riktigt lyckligt ut! när är fölisen beräknat?

  SvaraRadera
 2. Tack Marion! Ja nu är det mysigt för henne livet, en fin tid! Om det ändå kunde få vara så framöver! Platsen på gården är ju mycket begränsad och jag vet att jag inte kan stanna kvar där efter sommaren. Men det bli den bästa sommaren för Ebba om hon får stanna sommaren ut. Har ingen aning när fölet kommer för jag vet ens inte om hon betäcks sommar eller vintertid. Det lutar åt att hon blivit betäckt av lös unghingst i vintras. Det skulle innebära att hon kan vara allt mellan månad 4-6 nu. Jättejobbigt att inte veta och kunna få ett säkrare svar. Måste kolla hennes utveckling varje dag!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att allt går bra med Ebba... och hoppas att du skriver i din blogg hur det utvecklas...
  Ha det gott-återkommer//Maud

  SvaraRadera
 4. Kan man inte kolla fostrets storlek och avgöra hur långt det är gånget, som på människor? Hur som helst önskar jag lycka till!

  SvaraRadera