söndag 23 maj 2010

Dusch, mys, Liberty och massage...

Blev det denna söndag. Vilket väder vi har haft i den här delen av landet! Strålande sol och omkring 23-25 grader i temperatur. Sommarvärme!

Med detta så kommer ju tyvärr de äckliga flugorna med och besvärar våra kära djur.
Flugluvan på och sprayen i beredskap.

Slappardag på lördag, vilket innebar endast friendly och undemanding i hagen.
Sen skulle vi människor ta hand om oss och det blev en härlig tur med båten några timmar i goda vänners lag och sen trevligt umgänge vidare på kvällen.

Idag söndag har jag spolat av Ebba med trädgårdsslangen och det verkade uppskattat.
Såpass att hon sedan när vi gick till paddocken för att leka i Liberty bestämde sig för att rulla sin halvvåta kropp ordentligt i den finkorniga sanden :)

Libertyn gick fint, var ganska spontant och oplanerat men hon följde mina kommandon utan större problem. Vi gjorde lite 8:or och weaves. Stick to me och sideways övningar.

Sen hoppade jag upp en stund och red lite Freestyle i bara savvy stringen runt halsen. Inte alltid hon uppmärksammar mina signaler med sticken men så har vi ju inte direkt gjort dessa övningar förr heller. Var väldigt spontant idag allting.

Avslutade vår stund tillsammans idag med massage. Och oj som hon tycktes njuta. Spänningar i nacken dock tycker jag. Lite ovillig att sänka huvudet i porcupine med. Masserade igenom så gott som hela kroppen på henne och hon blev märkbart avslappnad av behandlingen. Så promenerade vi hem och hon fick gå ut till de andra i hagen igen.

Imorgon blir det troligen tidigt stallande, innan jobbet. Då får vi ut och lyssna på fågelsången :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar